Els veïns de Sant Andreu Sud preparen la primera marató de rock de cara a les festes de la primavera de 2020. Es tracta d’un acte lúdic en el qual participaran set grups de música andreuencs que tocaran durant 10 hores a la rambla de l’Onze de Setembre. L’objectiu principal de l’esdeveniment és revitalitzar aquesta zona de Sant Andreu propera a les vies, castigada des de fa 13 anys per les obres de l’AVE i pel projecte aturat del parc lineal.

Concerts amb rerefons reivindicatiu

La primera marató de rock formarà part dels actes de les festes de la primavera de Sant Andreu, una iniciativa que va engegar l’Ateneu l’Harmonia fa uns anys. Darrere de la marató musical hi ha l’AV Sant Andreu Sud que té el suport d’altres entitats de la zona. Cristina Galán és la presidenta d’aquesta associació veïnal: “Volem revitalitzar una zona ferida de mort a causa de les obres. El comerç i la vida veïnal fa anys que se’n ressenten. Volem recuperar l’esperit de barri i reivindicar que no sempre s’han de fer tots els actes festius i multitudinaris al centre del poble. Hi ha altres espais, com la rambla, que també s’han de tenir en compte. Volem fer festa grossa al carrer.”

10 hores de rock a les festes de la primavera

A més, la marató de rock hauria de servir també per fer créixer les Festes de la Primavera de Sant Andreu, enfortint vincles i sinergies, i generant xarxa de cooperació entre entitats socioculturals andreuenques. I també per fomentar la música en directe i recolzar i donar visibilitat als músics locals.

La marató de rock se celebrarà un dissabte de maig, encara per determinar. La festa començarà amb un correbars amb batucada inclosa que baixarà per la rambla de Fabra i Puig fins a la rambla de l’Onze de Setembre. Els concerts tindran lloc a l’escenari que estarà situat al final de la rambla, a tocar del carrer de Josep Soldevila. Ja hi ha set grups de música confirmats que tocaran en viu a partir de les 12 del migdia i durant 10 hores seguides.

L’organització espera recaptar 4.000 euros

L’entitat veïnal ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org per tal de subvencionar els músics que participen en la marató de rock. L’objectiu és recaptar fins a 4.000 euros i s’hi podran fer aportacions fins a finals de gener de 2020. També hi ha la possibilitat d’adquirir articles promocionals de l’esdeveniment com samarretes i pins.