Set funcions de ‘Lucia di Lammermoor’, de Gaetano Donizetti, posen punt final a la temporada operística del Liceu. El tercer títol més representat en la historia del Liceu arriba en versió produïda per la Bayerische Staatsoper. N’és directora escènica la polonesa Barbara Wysocka i musical, l’italià Giacomo Sagripanti, al capdavant de l’Orquestra del Liceu.

Els dos principals reclams són el tenor Javier Camarena (Edgardo) i la soprano nord-americana Nadine Sierra (Lucia). El muntatge situa l’acció als Estats Units de l’era Kennedy, als anys 60. Segons la directora, “la manca de llibertat de la dona per poder decidir el seu futur que planteja l’obra és plenament vigent”.

Òpera per a lluïment de la soprano

Considerada pedra angular del belcantisme italià, ‘Lucia di Lammermoor’ és especialment exigent amb el paper de la soprano (al vídeo, la seva primera ària i el duet amb el tenor, els dos del primer acte).

La història és la d’un matrimoni forçat amb nefastes conseqüències. Lucia està secretament enamorada d’Edgardo, fill d’un clan familiar antagonista. El germà d’ella, Enrico, no està disposat a permetre la relació i planifica un matrimoni amb Arturo, que li atorga més prestigi davant el rei. El llibret està basat en una novel·la de Walter Scott ambientada en l’Escòcia del segle XVI.

‘Lucia di Lammermoor’ fa funcions del 16 al 28 de juliol, amb una d’especial per a menors de 35 anys el dia 27, a preu reduït de 15 euros (Liceu Under 35).