El bar La Rouge, a la rambla del Raval, és el darrer que ha rebut una inspecció municipal per incomplir l'ordenança que regula les actuacions musicals a la ciutat. Denuncien una situació d'indefensió i persecució a aquest tipus de negocis per part de l'Ajuntament. JORDINA SANGRÀ, propietèria de La Rouge "Són periódiques a tots els bars i petites associacions que hi ha per aquí que fan música en directe. Ens trobem en una situació d'assetjament envers el que nosaltres considerem que és un dret de la gent que és la cultura de petit format i la música en viu." No és l'unic local inspeccionat. L'associació el Arco de la Virgen també va estar a punt de ser precintada el mes de setembre i hi ha una 15 de locals en situacions similars. El bar Gipsy Lou també és un dels negocis afectats per l'ordenança municipal actual. Es tracta d'una normativa que l'Ajuntament vol modificar per adaptar-la als a la realitat dels petits locals de música en directe. Per això crearà una taula amb tots els actors implicats i s'espera que la normativa definitiva arribi el 2016. Aquesta perspectiva, però, no convenç els perjudicats, que creuen que les reformes que s'exigeixen als petits locals són inassumibles econòmicament. JORDI SANCHEZ, Associació Cultural Freedonia "S'hauria de fer com una prioritat urgent la negociació dels partits polítics per adaptar i suavitzar la nova normativa, però absolutament urgent. Perquè si triguem un any en fer-ho, en aquest any desapareixeran cinc o sis locals que es dediquen a aquest tipus d'activitat." Mentre esperen solució han fet un vídeo per reivindicar que la música no és un delicte

L’últim afectat ha estat el bar La Rouge, de la rambla del Raval. El local va ser inspeccionat divendres, 30 d’octubre, mentre s’hi estava desenvolupant un concert. Els agents van aixecar acta per incompliment de la normativa, que se suma a una ordre de cessament d’activitat que l’espai havia rebut amb anterioritat.

La propietària de La Rouge, Jordina Sangrà, es queixa que viuen una “una situació d’assetjament” i que les inspeccions “són periòdiques a tots els bars i petites associacions que hi ha per aquí”. És el cas d’El Arco de la Virgen, que va estar a punt de ser precintat el mes de setembre passat.

Al barri del Raval hi ha entorn d’una quinzena d’espais que es troben en situacions similars. L’Ajuntament afirma que es crearà una taula amb els diversos agents implicats i que espera tenir llesta una nova normativa el 2016.

Però des d’aquests espais alerten que cal actuar amb celeritat. Segons Jordi Sánchez, de l’Associació Cultural Freedonia, és “una prioritat urgent” aconseguir “adaptar i suavitzar” la normativa, ja que “si triguem un any a fer-ho, en aquest any desapareixeran cinc o sis locals que es dediquen a aquest tipus d’activitat”.

De moment, han penjat un vídeo en què reivindiquen que “la música no és delicte” i animen tothom a sumar-se a la seva reivindicació a través de la petició que han obert a la plataforma Change.org, que recull signatures a favor de la revisió de la normativa.