ACN/Redacció) El festival d’arts lumíniques Llum BCN 2024 tornarà del 2 al 4 de febrer amb una edició que explorarà la relació amb l’entorn, les preocupacions mediambientals i l’impacte de les noves tecnologies. El certamen compta amb la direcció artística de Maria Güell Ordis i amb Juliette Bibasse com a conservadora internacional convidada.

Es podran veure una quarantena de propostes, que inclouen les peces de 13 artistes, tant nacionals com internacionals. Entre ells, el col·lectiu britànic UVA, Antoni Arola, Elisa Storelli, Jou Serra, Anna Ridler, Alba G Corral, Gijs Coenen o Sofía Montenegro, en una edició en què s’ha volgut donar major visibilitat a l’obra d’artistes dones. També s’exhibiran els treballs d’alumnes de 17 escoles de disseny i il·luminació de Barcelona.

Una dotzena d’escenaris

L’objectiu és transformar amb les instal·lacions lumíniques una dotzena d’escenaris sobretot al Poblenou i als entorns de Glòries, com ara el el Museu de Can Framis, el TNC, el Mirador Torre Glòries o el Parc de Poblenou, entre d’altres. A partir d’aquí es planteja un experiment col·lectiu de percepció i participació per contemplar i explorar la ciutat des de perspectives inèdites.

També serà un escenari important el Disseny Hub Barcelona, que acollirà una de les instal·lacions més destacades de l’edició: la proposta ‘Patterns and recognitions’. Una composició en tres parts de United Visual Artists, comissariada per José Luís de Vicente i Maria Güell i conformada per les obres ‘Silent symphony’, ‘Vanishing point’ i ‘Present shock’. Un cop acabi el Llum BCN, quedarà allotjada com a exposició temporal a la Sala A del Disseny Hub fins al 17 de març.

Una de les instal·lacions del festival Llum BCN 2023

La jornada Llum Pro, el 3 de febrer

El dissabte 3 de febrer es reserva per al Llum Pro, adreçada a professionals de les arts lumíniques. Serà a l’auditori del Disseny Hub. Organitzada en col·laboració amb l’Institut Ramon Llum, la jornada tindrà la participació de comissaris de diferents festivals lumínics europeus.

L’Off Llum BCN sumarà una desena d’instal·lacions més al festival

Com cada edició, també es comptarà amb artistes i instal·lacions extres en el marc de l’Off Llum, organitzat pel Poblenou Urban District. En l’edició d’enguany, hi haurà 11 artistes, com Darklight Studio, Inzist, Agustina Palazzo i BeatMe Lab Studio, entre d’altres.