El teatre musical fet a Catalunya ja té els premis específics. Els ha fet néixer la pàgina web teatremusical.cat, l’única especialitzada en el gènere al país. El director del web Antoni Font ho justifica argumentant que “el musical és un gènere molt complex, en què participen molts tipus de professionals. En uns premis genèrics moltes categories en queden fora”.

‘Billy Elliot’ s’ha endut el premi al millor musical de gran format, i ha rebut també guardons pel rol femení protagonista (Natalia Millán) i per la coreografia. El guardó al millor musical de petit format ha estat per a ‘Apologia i escarni de l’estupidesa humana’, de Marc Timón. Però l’espectacle que ha rebut més premis és ‘Company’: millor intèrpret en un rol masculí protagonista (Roger Berruezo), millor intèrpret en un rol femení de repartiment (Anna Moliner) i millors dissenys de llums i so.

Jurat format per professionals

També s’ha endut més d’un premi ‘Adeu Arturo’, la darrera creació de La Cubana, guardonada pel vestuari de Cristina López, l’escenografia de Castells i Planas i la direcció escènica de Jordi Milán. La resta de premis han estat molt repartits: Ricky Mata, pel rol masculí de repartiment a ‘Cantando bajo la lluvia’; Pablo Novoa, per la direcció musical de ‘Chakapum’; Silvia Sanfeliu, pel llibret de ‘Elles’, i Dàmaris Gelabert, per la partitura de ‘Bye, bye, monstre’.

Detall de l’estatueta que ha rebut Jordi Milán

El premi honorífic a la trajectòria Iñigo Santamaria ha recaigut, a títol pòstum, en Núria Feliu, la primera intèrpret que va cantar temes de Stephen Sondheim en català. Els premis els decideixen les votacions d’un jurat format per quatre dones i quatre homes, professionals dels musicals. “De diferents generacions i que no estiguin vinculats amb cap espectacle nominat”, detalla Antoni Font.