Les eines dels pescadors han ballat tot el matí, pels carrers del barri, al ritme de les comparses. DANI DOMÍNGUEZ, president del Cor de la Esperança "Es una tradición de hace más de 200 años cuando la gente trabajaba en el pueblo pescadores, cazadores y fueron a buscar al rey porque se quedaron sin comida y cada uno con la herramienta de su trabajo... fuimos un sábado y volvimos un lunes cargado de comida." Per commemorar aquesta gesta els homes del barri marxen fora, cada any, dos dies. I ho fan acompanyats dels seus companys de les associacions corals. Aquest any, un dels cors, La Perla, està de doble celebració perquè és el seu 150 aniversari. ANTONIO RODRÍGUEZ, vicepresident del La Perla "Hem fet un sopar amb les dones, festival per als nens, xocolatada... I ara estem fent la traca final.... acabar aquesta cercavila i marxar al poble i passar tres dies i el dilluns tornem. La primera sortida la van fer, el 1863, a Les Planes i hi anaven en carros... Ara agafen autocars... s'ha modificat molt." Obre la desfilada l'estandard, el segueixen la primera destral, l'esquadra, la segona destral i a la cua, els nens del cor. A les mans, els rems de la barca i el seu símbol. ANDREU SAURA, soci de l'Associació La Perla "Viene siendo un arpa que es el instrumento que llevaban los coristas cuando cantaban. Y la Perla que es el nombre que lleva nuestro coro: asociación coral humorística." JAUME TOMILLERO "Representa els dos dies de més diversió on tots els nostres amics, els fills, nosaltres mateixos hem sortit alguna vegada a ballar de la Barceloneta." La música i el ball tornen a la Barceloneta dilluns amb la festa de benvinguda als homes del barri, amb un altre cercavila i focs d'artifici.

La Barceloneta, a part de ser un barri mariner, és tradicionalment i històrica un barri vinculat a la música, especialment a les corals. El 1863 va nèixer la coral humorística La Perla Dorada, la primera que es va especialitzar en la cantada de caramelles. Després també va començar a organitzar altres activitats socials i d’interès per al barri. Aquest dissabte, els veïns que hi participen han celebrat els 150 anys lluint la insígnia de l’entitat pels carrers del barri.

Coincidint amb la segona Pasqua, una trentena d’entitats corals, formades per prop de 1.500 cantaires, omplen els carrers de la Barceloneta de música, caramelles, ball, tradició i diversió. Aquesta festivitat és una data assenyalada al barri des de fa un segle i mig i se celebra en dues jornades: dissabte al matí, quan els veïns del barri acomiaden els homes que marxen a passar dos dies fora; i diumenge a la tarda, quan els donen la benvinguda.