Hereu i Fogué han visitat la col·lecció que té en aquests moments l’Institut del Teatre i que serà el fons principal del nou equipament museístic. El patrimoni actual del Museu de les Arts Escèniques (MAE) ja està considerat un dels més importants d’Europa, amb peces que tenen més de 100 anys d’història.

La ubicació del MAE a Montjuïc, a la cantonada de l’avinguda de Rius i Taulet amb el carrer de la Guàrdia Urbana, és considera idònia per la seva proximitat al Paral·lel i sobretot a la Ciutat del Teatre que formen l’Insitut del Teatre, el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors. Es vol que el MAE obri portes l’any 2013, coincidint amb el centenari de l’Institut del Teatre i la celebració de l’any del teatre a Barcelona. Però, de moment, l’únic que està garantit és que l’Ajuntament iniciarà els tràmits per cedir l’edifici i la Diputació es farà càrrec d’un estudi per a la seva rehabilitació integral. L’èxit del projecte dependrà de les opcions que les dues administracions trobin per finançar-lo.

L’antiga Casa de la Premsa té 2.000 metres quadrats útils repartits entre el soterrani i tres plantes. L’edifici, construït per l’Exposició Universal de 1929, és de totxo a cara vista, amb molts elements de ferro i ceràmica, i combina els estils neorromànic, neogòtic i neomudèjar. Fa set anys, l’Ajuntament estava disposat a convertir-lo en el Centre Internacional de la Cultura del Menjar, un projecte de l’artista Antoni Miralda per investigar les connexions de la gastronomia amb la ciència, la tecnologia, l’art i la tradició a través del menjar. Aquest museu gastronòmic no va arribar a veure la llum per manca de finançament per tirar-lo endavant.