La sala de cinema independent Zumzeig ha tancat temporalment aquest cap de setmana. Està previst que la sala, situada al número 54 del carrer de Béjar, al districte de Sants Montjïuc, torni a obrir les portes al novembre amb nous propietaris.

Com han informat ells mateixos a través de la seva web, actualment estan treballant en la reobertura, en la qual esperen continuar tenint el suport del públic en un futur.

Un equip format per set professionals del sector prendrà el relleu de la direcció anterior per convertir la sala en una cooperativa amb la voluntat d’acostar-se al barri, segons ha publicat l”Ara’. El seu fundador, Esteban Bernatas, s’ha hagut de desvincular del projecte per motius personals, però confia que el nou equip seguirà endavant amb la mateixa il·lusió.

Zumzeig va obrir l’octubre de 2013 amb 70 butaques. I per tal de diferenciar-se de les altres sales va decidir especialitzar-se en cinema d’autor europeu, independent americà, documentals, migmetratges i videoart. Sobretot eren obres en versió original subtitulades que no acostumen a ser projectades a la gran pantalla.