FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "Avui tenim una eina molt moderna capaç d'exemplificar el conjunt del sistema literari, capaç de fer-lo evident el conjunt del sistema literari, amb tota la seva història, tota la seva tradició, tot el patrimoni acomulat però també de les persones que avui creen"

El nou portal web de la Institució de les Lletres Catalanes, www.lletrescatalanes.cat, incorpora una gran base de dades amb 3.930 escriptors clàssics i contemporanis en llengua catalana, 22.187 llibres, 1.487 obres dramàtiques, 773 guions de ficció, 1.951 obres en altres llengües, 303 llibreries, 99 il·lustradors i 1.735 editorials. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la ILC, Laura Borràs, l’han presentat aquest dilluns.

La pàgina d’Internet estarà en constant actualització en funció de la informació rellevant sobre autors catalans, les seves obres, editorials o llibreries. Aquesta tasca la duran a terme tècnics de ILC, juntament amb la participació dels mateixos autors dels llibres. Es vol crear un espai que serveixi d’aparador del potencial de la literatura catalana.

Altres serveis que incorpora la nova eina per a la difusió de la literatura en català són, per exemple, la publicació de les actes de les reunions de la ILC des de 1937, així com noves funcionalitats relacionades amb les xarxes socials.