Aquests són dos dels set balcons que donen nom a la galeria Setba. L'any 2008 van instal·lar-se a la plaça Reial amb la voluntat de ser un espai cultural diferent i únic a la zona. Per això van escollir aquest pis del segle XIX, carregat d'història. Aquí va viure durant 14 anys Lluís Llach i també l'artista contracultural Ocaña, de qui conserven alguns dibuixos. Un espai suggerent, diferent de les galeries habituals. DARIO OLAORTUA, responsable Fundació Setba "Vam pensar que estava molt bé ser un espai obert a la cultura haviem de fer un pas més, ser solidaris i veure que més enllà de la cultura, també hi ha persones." I amb aquesta voluntat, Setba va començar a treballar amb artistes amb alguna discapacitat o en risc d'exclusió social. A més, es va convertir en l'aparador dels artistes més joves, que tenen aquí una primera oportunitat d'exposar-hi obres, com aquestes. Una feina que s'ha fet durant cinc anys, i que ara celebren en una exposició dedicada a la plaça reial. Encara hi treballen, però de moment, ens avancen que veurem aquestes fotos al bell mig de la plaça. I per a qui no es vulgui perdre cap dels racons amagats d'aquest espai es muntaran rutes pels locals i establiments de la zona.

L’any 2008 els responsables de la galeria Setba van decidir instal·lar-se a la plaça Reial, centre de l’oci nocturn, per recuperar-ne l’activitat més artística. Ara ho celebren amb una exposició centrada en la plaça vista per cinc artistes diferents, que s’inaugurarà el proper dijous, dia 15, a les 20 h.

La memòria de la Plaça’  vol ser un homenatge a aquest espai. Cinc artistes que posaran color als cinc anys d’història de l’espai: NazarioGuadalupe Masa, Pep Camps, José Antonio Sancho i Carles Piera. Tots ells estan vinculats a Setba perquè hi han exposat almenys una vegada.

Per completar la celebració d’aquest cinquè aniversari,  16 establiments de la plaça Reial acolliran una de les obres del fons d’art de Setba, escollida per al local en qüestió, a tall de ruta artística.

La galeria va néixer el 1998 i ben aviat es va convertir en una fundació amb una forta vessant social. D’una banda, volen apostar per descobrir nous talents, però també per donar una oportunitat a persones en risc d’exclusió social o artistes amb alguna discapacitat.