Aquest aparell produeix so. Però, per aconseguir-ho, calen grans dosis de carícies. D'aquí que s'anomeni la màquina de l'amor. GUILLEM "Has de tocar allò i tocar a la pell. No pots tocar la roba perquè sinó no sona." Aquesta és una de les atraccions del Punto y Raya Festival. Després de tres edicions explorant l'art abstracte amb el públic general, aquest any el festival està dedicat als nens. NOËL PALAZZO, organitzadora del Punto y Raya Festival "Lo que queríamos era que justamente fueran los niños los que produjeran el contenido. Los niños tienen una aproximación a la abstracción totalmente distinta a como la tenemos nosotros. No tienen ningún tipo de tapujo para explorar la abstracción." Amb l'objectiu de potenciar la capacitat d'abstracció que tenen els nens, durant aquests dos dies s'han organitzat diversos tallers i activitats. També s'ha convocat un concurs de fotografia i un altre de curmetratges abstractes. Tot amb un denominador comú: el punt i la ratlla, considerats la base de la creació. En aquest taller, per exemple, els expliquen com amb aquests dos elements es pot construir tota una estructura. Aquesta, però, no ha estat l'única cosa que han dissenyat... CLARA "He enganxat gomets i he posat una S i una C que vol dir 'Súper Clara'." El Festival mostra les diferents possibilitats creatives de l'abstracció. Una abstracció que també es pot representar a través de la música i la dansa.

L’objectiu del festival Punto y Raya Junior és donar a conèixer totes les possibilitats creatives que té l’abstracció. Per aconseguir-ho s’han organitzat diverses activitats i tallers, com el disseny de disfresses de superherois. El certamen manté l’essència del seu homòleg bianual Punto y Raya, però, en aquesta ocasió, en comptes de dedicar-se al públic general, el festival està dirigit a nens i per a nens.

En aquesta primer edició junior també s’han convocat dos concursos: un de fotografia i un altre de curmetratges abstractes. A totes dues categories competeixen nens de diversos països del món. En total hi ha 307 imatges finalistes i 46 curmetratges. Un jurat infantil i un altre format per a professionals internacionals avaluaran demà les produccions més imaginatives dels infants.

Tot plegat té un denominador comú: el punt i la ratlla, considerats la base de la creació artística. Amb aquests dos elements es pot construir qualsevol tipus d’obra. Això és el que es demostra en un dels tallers, en el qual es pot contruir tota una estructura de cartró.