JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Tàpies ha tingut una altra virtud, que és una cosa molt difícil, que és ser capaç de crear un llenguatge propi. Un llenguatge propi, tant des d'un punt de vista simbòlic, des del punt de vista dels materials que usava, com des de la pròpia expressió artística i plàstica. La seva desaparició és una gran pèrdua per a la ciutat, és una gran pèrdua per a la cultura, és una gran pèrdua per a l'art universal."

L’alcalde de Barcelona ha destacat que el llegat de l’artista segueix viu a la ciutat, i que Tàpies “ja forma part dels artistes de renom mundial que tenen a la nostra ciutat el seu espai de referència”. La seva fundació és al nivell dels grans referents com Pablo Picasso o Joan Miró. Trias ha destacat el compromís de Tàpies durant els darrers anys del franquisme, que segons l’alcalde “coincideix amb una època de reivindicació política i nacional que impregna la seva obra”.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha destacat que Tàpies va saber crear un llenguatge propi simbòlicament i d’ús de materials. Ciurana creu que la seva desaparició “és una gran pèrdua per a la ciutat, és una gran pèrdua per a la cultura, és una gran pèrdua per a l’art universal”.

Antoni Tàpies va rebre la Medalla d’Or de Barcelona (1992) i el Premi Ciutat de Barcelona (1979 i 1999).