Anomenat el cineasta de la memòria, la sessió inaugural del cicleAlain Resnais No Era Únicament Sever’ farà un homenatge a la lluitadora antifeixista Neus Català, que enguany celebra el centenari. La retrospectiva de la Filmoteca obrirà el 14 d’abril amb una sessió triple de curtmetratges documentals rodats entre 1950 i 1955. S’hi podran veure l’assaig sobre el colonialisme francès ‘Les statues meurent aussi’, ‘Guernica’ i ‘Nuit et brouillard’, una peça que descriu la vida als camps de concentració nazis.

Els incondicionals del cineasta podran veure peces clàssiques de Resnais com ‘Hiroshima mon amour’ (1959), ‘L’année dernière a Marienbad’ (1961) o ‘Muriel’ (1962), una pel·lícula sobre la guerra d’Algèria. Pel que fa a films més actuals es projectarà ‘Coeurs’ (2006) -una crítica a la societat individualista guanyadora actual del Lleó de Plata a Venècia- o la comèdia musical ‘Pas sur la bouche’ (2003). També s’han organitzat diverses sessions de curtmetratges i es podrà veure el darrer film del cineasta, ‘Aimer, boire et chanter’ (2014), estrenat a la Berlinale.

La Filmoteca ha organitzat la retrospectiva juntament amb el Festival de Cinema d’Autor i amb la col·laboració de l’Institut Francès.