SERGIO MARCOVICH. "La normativa no distingue entre locales de uno o de 500 metros cuadrados. Por lo tanto resulta dificil, si no inviable que locales como La Virgen puedan acondicionarse." BERTA SUREDA: "Els petits espais, microteatres, sales de música petites. És impossible que s'adaptin a unes normatives fetes per grans sales o per grans teatres o per auditoris, hem de revisar això i hem d'encaixar la normativa amb la realitat de les cultures avui a Barcelona." SERGIO MARCOVICH. "Pedimos una moratoria. Casos como el de La Virgen son frecuentes lamentablemente"

És el cas de l’associació El Arco de la Virgen, al Raval, que s’ha salvat “in extremis” de ser precintada després de seguir les pautes que els han marcat els inspectors. Els responsables han hagut de fer alteracions ràpides dins el local. Han retirat la barra de bar -per a la qual no tenien permís- i tots els aparells musicals i s’han compromès a no oferir més concerts. Eren els requisits per no precintar definitivament aquest espai, que té permís, únicament, per actuar com a associació cultural i no com a sala de concerts.

Tot plegat, una situació que rebutja el sector dels petits locals culturals de la ciutat, que no veuen amb bons ulls seguir la mateixa normativa que les grans sales de concerts. Ho veuen -diuen- inviable. Des de l’Ajuntament s’han compromès a canviar la normativa per adaptar-la a la realitat. Mentrestant, els petits locals culturals  hi responen amb una demanda clara: mentre no es canviï la normativa volen una moratòria. De moment el local El Arco de la Virgen, al barri del Raval, s’ha compromès a substituir les begudes i els concerts per les cites literàries i els recitals, això sí, de poesia.