Les historietes dels anys 20 i 30 han inspirat el cartell de la 31a edició del Saló del Còmic, obra d’Alfonso Zapico. Aquesta edició recorrerà els escenaris habituals del western, gràcies a estrenes com “Django desencadenado“, de Quentin Tarantino; la nova producció d”El genet solitari‘, de Gore Verbinski; o la sèrie ‘Hatfields & McCoys‘, de Kevin Costner. Els convidats estrangers seran la canadenca Guy Delisle, l’argentí Ricardo Linres, la italiana Lorena Canottiere i el francès Emmanuel Larcenet.

El director del saló, Carles Santamaría, ha defensat aquest gènere apel·lant les obres que protagonitzen ‘Lucky Luke‘, de Morris, o les creacions d’artistes més propers, com Jesús Blasco, José Ortiz, Alfonso Font, Jordi Bernet, Víctor de la Fuente o Manfred Sommer.

L’organització vol consolidar l’èxit del saló i ha pensat activitats per a tots els públics, amb tallers, exposicions i la presència del cinema i del videojoc. Hi ha 24.500 euros en premis i s’hi han convidat sis editorials estrangeres per promocionar els autors nacionals. Entre les exposicions destaca l‘homenatge a Superman, en el seu 75è aniversari.

L’aportació pública a l’edició d’enguany ha caigut un 5% i la 31a edició tindrà un pressupost d’entre 650.000 i 700.000 euros. El preu de l’entrada passarà dels sis euros que valia l’any passat, als set. L’entrada reduïda passa dels quatre als cinc euros. El bono escolar es mantindrà a dos euros.