bo cultural jove 2022

El Govern espanyol ha anunciat que abans que s’acabi el mes de juliol els joves que compleixin 18 anys aquest 2022 podran sol·licitar el bo cultural de 400 euros. Així ho ha concretat el ministre de Cultura, Miquel Iceta, en una entrevista a RNE aquest dijous. Un total de 81.972 joves catalans que compleixen la majoria d’edat al llarg d’aquest 2022 podran accedir a aquest programa aprovat per l’executiu, pel qual rebran 400 euros per destinar-los a productes i activitats culturals.

Diners per a llibres, teatre, cinema, concerts i subscripcions

El bo servirà per a la compra de llibres i entrades de teatre, cinema o concerts, així com per a subscripcions a plataformes digitals. Concretament, dels 400 euros, 200 seran per consumir art en directe (entrades per a concerts, cinema i espectacles així com museus), 100 es reservaran a la compra de continguts digitals i els 100 restants, per a béns en suport físic.

Iceta, en una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha revelat que ha escrit una carta a la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, en què li demana la seva col·laboració per promocionar el programa i que animi les empreses i entitats culturals catalanes perquè s’hi adhereixin.

Suport a la cultura després de la crisi per la covid

Per al ministre és important que els joves que s’acullin al bo cultural tinguin “una oferta el més diversa, variada i estimulant possible”. Considera que és una “aposta important” de “suport a la cultura” amb la seva promoció després de la crisi generada pel coronavirus.

El proper 18 de juliol s’obrirà el termini d’inscripció de les empreses i entitats del sector cultural a aquest programa, que pretén incorporar els joves als hàbits culturals en la seva edat adulta.

A Catalunya, la inversió destinada a aquest bo suposa un total de 32.788.800 euros, mentre al conjunt d’Espanya suposa un desemborsament de més de 200 milions.