Aires valencians en el toc d’inici del Barcelona Poesia, que celebra 26a edició. El poeta de la Safor Josep Piera i Rubió, recentment guardonat amb el 55è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, ha estat el pregoner de l’acte i ha llegit el discurs de festa major des del Palau de la Virreina. El col·lectiu Poetry Spam, també valencià, ha iniciat a continuació una revista passejada, terme que van encunyar fa més de 20 anys Carles HacMor i Esther Xargay per designar una cercavila amb diverses accions poètiques.

La cercavila ha enfilat la rambla i el carrer de Sant Pau fins a arribar a la sala Paral·lel 62, on Roger Mas ha ofert un recital amb l’estrena d”El viatge’, un tema de 30 minuts especialment compost per a l’ocasió. La jornada inaugural ha estat festiva i musical, i el Barcelona Poesia d’enguany té com a lema “Més enllà”. “El que pretén és arribar a tots els circuits i a tots els públics i no només als lectors habituals de poesia. I amb tots els formats híbrids”, ha explicat a betevé la cocomissària del festival, Maria Callís.

Cercavila de Poetry Spam

Efectivament, el Barcelona Poesia desplega una cinquantena d’actes i no tots són recitals de poesia. Hi ha concerts, performances i propostes escèniques. Tanmateix, una de les cites destacades és el tradicional Festival Internacional de Poesia, que el dia 16 de maig durà al Palau de la Música les veus de set poetes d’edats, orígens i líriques diferents: Ana Martins Marques, José Eugenio Sánchez, Blanca Llum Vidal, Danez Smith, Imad Abu Sàleh i Olga Novo.