Serrat ha rebut el diploma i la medalla de mans del rector de la UPF, Josep Joan Moreso. En el seu discurs, Serrat ha recordat el llarg camí que l’ha dut fins aquí però sobretot ha parlat del model de societat actual. El “nano” del Poble-sec està convençut que l’actual crisi financera és tan sols el símptoma més evident d’una crisi molt més profunda en la manera de viure. També ha assegurat que “no ens treuran de la crisi els que ens hi han portat”.

El cantautor per excel·lència també ha aprofitat l’acte per interpretar alguna de les seves cançons, com aquell cant a la utopia titulat ‘Seria fantàstic’. També ha segut al piano per tocar ‘Mediterráneo’ a quatre mans. El cor de la UPF ha cantat cançons més conegudes de Serrat com ‘Cantares’ o ‘Paraules d’amor’.

Com en tota l’obra de Serrat, la poesia ha estat molt present a l’acte: s’hi han llegit textos de Miguel Hernández, Joan Salvat-Papasseit i Mario Benedetti, poetes tots musicats pel “nano”. L’acte i les emocions que generava entre tots els assistents s’han viscut a Twitter amb l’etiqueta #serrathonoris.