JOSEPHINE BOTTING, comissària del cicle A Touch of Class "El cine es un modo de expresión pero no creo que haya una necesidad tan grande de cambiar las cosas a través del cine, es más un arte que un método de cambio político".

Nascut l’any 1935, l’Arxiu Nacional de cinema britànic (BFI) va ser un dels primers arxius de cinema del món i s’encarrega de la conservació del patrimoni fílmic i televisiu del Regne Unit. Des de llavors, emmagatzema i fa accessibles documentals, llargmetratges, dibuixos animats i fins i tot productes televisius.

La classe social ha estat un tema freqüent des dels primers temps del cinema britànic. Directors com Ken Loach, John Baxter o Roman Polanski reflecteixen una obsessió de la societat, marcada encara avui per la manca d’igualtat i la dificultat per millorar l’estatus.

Fins al 17 de juliol es podran veure pel·lícules com Fish Tank, d’Andrea Arnold, La soledad del corredor de Fondo de Tony Richardson, The Queen de  Stephen Frears, Oliver Twist de Roman Polanski o Somers Town de Shane Meadows.