La divisió dels grups aflora a la mínima. Divendres es va decidir que no dormirien més a la plaça i que se centrarien en traslladar el moviment als barris. Tot i això, encara continuen els que pensen que és necessari mantenir-se per no desvirtuar el moviment. Fins i tot, vénen de Granada amb la intenció d'enfortir el 15-M. RUBÉN "El campamento no se levantará." Algunes comissions, però, ja han marxat, com la jurídica. Unes passes que seguirà la de medi ambient, que avui mateix abandona la plaça. IRENE, comissió de medi ambient "Volem ser com una comissió nòmada. Poder anar per les diferents a acampades de barri donant xerrades, donant informació, però no estar les 24 hores aquí." Gairebé un més després de l'inici del moviment, les tensions entre les persones que pernocten creix, sobretot quan es fa fosc. Alguns asseguren que la majoria dels que hi dormen són antisistema i sense sostre. JORDI, comissió de medi ambient "Durant la nit es reuneix molta gent que no té res a veure amb el moviment i busca l'aixopluc que els ofereix la plaça. No està clar que el que tingui una tenda tingui a veure amb el moviment." JUANJO, comissió de gràfics "Se quedan dos o tres personas de cada comisión por la noche vigilando el material que tenemos hasta encontrar un lugar alternativo para podernos ir. A mí me han robado dos veces material personal. Tengo más de 3.000 euros de material y no lo voy a dejar para que me lo vuelvan a robar." Les baralles, però, també es produeixen de dia. La propera iniciativa serà demà a la tarda, quan els indignats acamparan als jardins que hi ha davant del Parlament amb la intenció de passar-hi tota la nit. Una iniciativa que no se sap quan durarà, perquè el parc tanca durant la nit.

Ahir era dia de desmuntatge de parades i carpes a la Puerta del Sol, però no a la palça de Catalunya. Els “indignats” madrilenys han deixat una dotació mínima d’activistes a l’acampada central, que van acomiadar amb una sonora cassolada a mitjanit i una manifestació de matinada pels carrers més importants de la capital de l’Estat.

L’acampada de Barcelona no ha acabat pas igual. De fet, més aviat no ha acabat, perque són molts els que han decidit seguir passant les nits a la plaça de Catalunya, malgrat que l’assemblea de divendres passat va acordar que ho fan “a títol individual” i al marge del moviment del 15-M.

Una vintena de comissions segueixen treballant al centre de la plaça de Catalunya, en principi només de dia, tot i que la seva presència a les nits dependrà de la pròpia dinàmica de funcionament de cadascuna. L’assemblea també ha deixat clar que se seguirà reunint periòdicament en aquest espai, que consideren que ha esdevingut l’àgora de la ciutat.

Acampada a la Ciutadella

L’assemblea d’ahir a la nit a la plaça va servir per preparar la marxa de demà, que acabarà amb una acampada nocturna al Parc de la Ciutadella. L’objectiu és manifestar-se dimecres davant del Parlament, que ha d’aprovar algunes de les retallades dels serveis públics que promou el govern d’Artur Mas.

Des de la comissió jurídica van advertir que irrompre amb violència al Parlament és un delicte penal i que, per això, la protesta s’hauria de dur a terme de forma tranquil·la: un dels advocats d’aquesta comissió va deixar clar que en cap cas es planteja envair el Parlament i, per tant, no s’hauria de témer per la reacció policial i legal.

L’assemblea també va començar a preparar la manifestació del dia 19 a Barcelona, coincidint amb la mobilització internacional. Aquest mateix dissabte s’anunci un concert a l’Arc de Triomf en què els barris situaran els respectius espais informatius.

Suport de Vicenç Navarro

Aquest diumenge s’ha solidaritzat amb el moviment en la mateixa plaça el catedràtic de ciències polítiques i socials de la Universitat Pompeu Fabra Vicenç Navarro, que ha denunciat que “no és democràcia que el Govern faci el que li diuen de fora i no el que li diu el poble”. Tanmateix, Navarro també ha advertit als “indignats” que “no tots els partits són iguals”.