jango edwards mor

El pallasso Jango Edwards ha mort aquesta nit passada als 73 anys. Així ho ha comunicat aquest dissabte l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Nascut als Estats Units, Edwards va arribar a Barcelona pels volts de l’any 2000 per obrir el Nouveau Clown Institute, un centre de formació especialitzat en el món del clown. Des d’aleshores, ha deixat empremta a la ciutat tant com a pallasso com també com a actor i còmic, amb un humor característic que l’ha portat a actuar en diversos escenaris.

Jango Edwards va començar a deixar la seva empremta de pallasso divertit i punyent al Fòrum de les Cultures de Barcelona, el 2004. Aleshores, va dirigir un espectacle de gran format. Ja més tard, va actuar a l’espectacle ‘Cabaret cabró‘ al teatre Almazén, al carrer de Guifré. La seva estada a Barcelona va tenir un temps d’aturada a partir del 2013, quan va ser retingut a l’aeroport del Prat per haver exhaurit el període legal de residència.

Jango Edwards

Després d’una temporada als Estats Units i d’haver regularitzat la seva situació, va poder tornar a Barcelona. El 2018 es va retirar dels escenaris durant dos anys i després, el 2020, va tornar amb l’espectacle ‘Jango Series’, tot actuant amb personalitats com Andreu Buenafuente, Pepa Plana, Tortell Poltrona, Leo Bassi o Mario Gas, entre d’altres. El 2022, va anunciar que patia un càncer terminal i va deixar el Festival of Fools Barcelona.

“Un mestre dels pallassos i un barceloní de cor”

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut recordar la figura de Jango Edwards, “un mestre dels pallassos i un barceloní de cor“. “Estic segur que continuarà il·luminant la vida de les ànimes que l’acompanyen”, ha afegit.