Francisco Ibáñez ha celebrat el seu 80è aniversari en plena forma. Segueix dibuixant cada dia, una feina centrada ara exclusivament en les històries de Mortadel·lo i Filemó. Per inspirar-se, Ibáñez sempre ha fet servir el mateix mètode. FRANCISCO IBAÑEZ dibuixant "Colocar los codos encima del tablero, apretar la cabeza con las manos, si no es suficiente coger un tomo de la historia universal y seguir apretando hasta que brota la idea, yo nunca he visto una musa de esas." El treball incansable és l'únic secret d'Ibáñez per continuar fent riure els seus lectors. Lamenta, però, que actualment no hi hagi tan d'humor com abans per explicar l'actualitat. Per exemple als diaris. FRANCISCO IBAÑEZ dibuixant "Cada dos tres paginas había un chiste que alegraban un poco, ahora miras el periódico y aquéllo..., aunque la página de necrológicas es solamente una ahora parece que es del principio hasta el final". El regal d'aniversari d'Ibáñez és la publicació d'un recull de la sèrie '13 Rue del Percebe', que el dibuixant va començar l'any 1961 a la revista 'Tío vivo'. S'hi poden trobar totes les esbojarrades històries d'aquesta particular comunitat de veïns.

Coincidint amb la celebració dels 80 anys de Francisco Ibáñez, Ediciones B ha publicat l’edició integral de ’13 rue del Percebe’. En un sol volum s’hi poden trobar totes les pàgines publicades d’aquesta sèrie que Ibáñez va començar l’any 1961 a la revista ‘Tío vivo’. En total són 344 pàgines en què es poden seguir les històries de tots els particulars veïns d’aquesta comunitat.

El dibuixant arriba als 80 anys en plena forma. Continua dibuixant cada dia, ara centrat en les noves històries de Mortadel·lo i Filemó. L’últim número de les aventures dels dos agents de la TIA es  va publicar al novembre. Amb el títol d”Elecciones’ situava els dos personatges com a candidats a unes eleccions al costat de polítics actuals com Mariano Rajoy, Rita Barberá, Oriol Junqueras o Pablo Iglesias.