Barcelona incorpora un nou festival a la llarga llista de certàmens. La GRAN Pantalla és un festival de cinema sobre la gent gran que té lloc als Cinemes Girona. Impulsat per l’associació elParlante i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, La GRAN Pantalla posa el focus d’atenció en discursos fílmics que reflexionen sobre la gent gran, més enllà dels estereotips. El certamen comença amb modèstia, amb una secció oficial competitiva en què figuren només curtmetratges, concretament 16, dividits en dues sessions de projecció. Molts són de treballs d’alumnes d’escoles d’audiovisuals. Mirades joves que obren camins de reflexió al voltant de la gent gran, més enllà de l’estereotip d’una etapa de la vida amb escàs esdevenidor.

Llargmetratges de prestigi

A la secció no oficial figuren hi vuit llargmetratges de prestigi, com la cinta inaugural  ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’(2017), de Gustavo Salmerón, que va guanyar el premi al millor documental als Goya del 2018. Es projecten també ‘Una pastisseria a Tòquio'(2015), de Naomi Kawase, o el de la cloenda, ‘Cares i llocs'(2017), un dels darrers films d’Agnès Varda. El certamen inclou també dos cinefòrums (projecció i col·loqui posterior): ‘Gent Gran LGTBIQ+’ i ‘Gent Gran i feminismes’. El dia de la cloenda el festival entregarà el Premi Honorífic a la Trajectòria La GRAN Pantalla 2019 a l’actriu Montserrat Carulla.

L’associació elParlante, organitzadora del festival, va néixer el 2009 per promoure la ciutadania activa, l’acció comunitària i el benestar social de les persones i comunitats amb què treballen, una de les quals la gent gran. L’ària de Drets Socials de l’Ajuntament ha col·laborat amb l’entitat en diversos projectes, i ho fa també amb el festival, tant a nivell de difusió com a nivell de suport econòmic, amb una ajuda de 30.000 euros. betevé és mitjà col·laborador de La GRAN Pantalla.

Comparteix a: