Cuina i memòria en un mateix taller i a través d’un llibre, ‘Cuinant la memòria. Receptes perquè no se’ns en vagi l’olla’. El receptari està fet especialment perquè persones diagnosticades amb un principi de demència puguin seguir cuinant de manera autònoma. També s’ha posat en marxa, alhora, un taller a l’Espai Social de Montbau en què s’ensenya a fer servir correctament el llibre de receptes i a tenir una alimentació sana i equilibrada.

L’Espai Social de Montbau acull els tallers

Els usuaris de l’Espai Social de Montbau poden participar ara en un nou taller en què aprenen a fer una recepta de cuina en només tres passos. Són persones que tenen alguna afectació en la cognició. L’objectiu del taller és ensenyar-los estratègies per poder continuar cuinant el màxim de temps possible.

L’activitat se centra en el receptari ‘Cuinant la memòria. Receptes perquè no se’ns en vagi l’olla’, publicat recentment. És un llibre de receptes fet especialment per a aquest col·lectiu, centrat en les imatges i en consells tan pràctics com apagar el gas en finalitzar, uns consells que també es treballen en l’activitat.

Un projecte pioner

Aquest és el primer taller de cuina per a persones amb demència que ha posat en marxa la Fundació Catalunya-La Pedrera amb la col·laboració de la Fundació Alícia i la Fundació ACE. En els propers mesos i setmanes s’anirà implementant als altres vuit espais socials que té l’entitat a la ciutat i també als de la resta de Catalunya.