De la nit al dia es van quedar sense les eines que els permeten crear els decorats que deixen a tothom sense paraules. Fa un parell de mesos, quan volien començar a preparar-los, es van trobar la porta del local esbotzada. Els lladres s’havien endut pràcticament totes les eines, compressors, radials, cablejat i també l’equip de so. Per això, aquest dissabte, 2 de juliol, han organitzat el ProgrésFest, una jornada amb activitats per a grans i petits per recaptar diners, però també per passar-ho bé.

Des de la comissió expliquen que és difícil posar una xifra a la pèrdua econòmica del material sostret perquè aquest és fruit d’anys de compres i també de donacions. Unes eines que són imprescindibles per poder tallar o modelar fustes o ferros que utilitzen per fer les figures.

Alguns dels elements que estan preparant el carrer del Progrés

La solidaritat de Gràcia fa possible mantenir l’esperit

La competència i rivalitat entre carrers per aconseguir el primer premi és sana. Per això, el carrer del Progrés ha rebut ja el suport en forma de contribució, d’eines o altres objectes necessaris per tirar endavant amb la festa major. És el cas dels Castellers de la Vila de Gràcia, que a banda de participar en la festa fent un pilar de 4, també els han obsequiat amb un barril de cervesa.