barcelona beach festival 2022

Finalment, el Barcelona Beach Festival es podrà celebrar. La decisió, però, ha arribat “in extremis”. Prop de 25.000 persones han estat pendents de si es podria dur a terme fins a poques hores abans que el festival obrís portes. L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs n’havia denegat el permís per falta de “documentació imprescindible” i el festival es va quedar sense llicència 24 hores abans de començar. Tot i això, Live Nation, els organitzadors, no van renunciar a celebrar-lo.

Aquest matí, membres del consistori i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament han celebrat una reunió d’urgència que ha permès desencallar el conflicte i obtenir l’informe favorable de prevenció de riscos per poder emetre la llicència i autoritzar l’esdeveniment.

Live Nation celebra la decisió

Live Nation ha aplaudit la decisió i ha confirmat que el Barcelona Beach Festival obrirà portes a les tres de la tarda d’aquest dissabte, tal com estava previst inicialment. A través d’un comunicat, han celebrat que després de dos anys d’espera per la pandèmia puguin tornar a fer el festival: “Després de tot el que hem passat i el que estem passant necessitàvem que tornessin els festivals, els concerts i la música per ajudar-nos a recuperar la il·lusió.”

Demanen un sistema de llicències nou

L’Associació de Festivals de Música (FMA) ha donat suport a l’organització del BBF a través d’un comunicat que ha fet públic aquest dissabte. En el text demanen que s’estableixi un sistema de llicències prèvies que garanteixi que un festival que se celebri en condicions similars a anys anteriors es pugui dur a terme. També afegeixen que fins que això no passi, aquests esdeveniments “estaran sotmesos a l’abús de poder i a l’oportunisme polític”.

En el text reclamen que si un Ajuntament no atorga la llicència 24 hores abans de l’inici del festival “justifiqui molt bé per què ha actuat així”. Qualifiquen la resposta del consistori de Sant Adrià de Besòs “d’intempestiva” i afirmen que aquest tipus de polèmica “esquerda greument el principi de confiança legítima en l’administració”.