(Agències) La Generalitat té previst convocar al febrer i resoldre al març “el concurs necessari” perquè es pugui celebrar aquest estiu el festival de música als Jardins de Pedralbes de Barcelona.

Segons ha informat a EFE la direcció general de Patrimoni, la conselleria d’Economia ja està en contacte amb la de Cultura i la de Presidència per redactar les bases del concurs. “Estem treballant el més ràpidament possible, però hi ha tràmits que s’han de complir per llei”, han assenyalat aquestes fonts, que també indiquen que si no hi hagués altres empreses interessades, es podria adjudicar l’ús dels jardins directament, però que aquest any hi ha una altra promotora interessada i és necessari convocar un concurs.

L’any passat, Concert Studio, també va haver d’esperar a la convocatòria del concurs, perquè l’empresa Clipper’s, que organitza entre d’altres el festival de Cap Roig i el Summerfest Cerdanya, s’hi va mostrar interessada, encara que finalment no es va presentar. Fonts de la Generalitat han remarcat que, si l’any passat el festival es va poder dur a terme amb èxit, a pesar que el concurs es va convocar a l’abril, “creiem que aquest any també es podrà organitzar, si es convoca al febrer”.

Concert Studio creu que no seran a temps d’organitzar el festival

Martín Pérez, director de la promotora Concert Studio ha insistit que, “al món de la música els acords amb grans artistes es tanquen amb molt temps d’antelació” i les allargues que els està donant la Generalitat ja els ha fet perdre la possibilitat de contractar estrelles de la talla de Norah Jones i Bob Dylan. “Si no podem organitzar un esdeveniment d’alt nivell, ens veurem obligats a renunciar i Barcelona perdrà un festival reconegut internacionalment com un dels millors d’Europa”, ha afirmat.

El concurs adjudicarà la concessió per a més d’un any

El concurs que es convocarà el proper mes de febrer té previst concedir l’ús de l’espai per a més d’un any, per evitar que es tornin a repetir aquest tipus de problemes, segons la Generalitat.

No obstant això, Concert Studio va iniciar ahir una campanya via Change.org per evitar que desaparegui el Festival Jardins Pedralbes, en la qual la promotora diu: “Si tu també t’has sentit com a casa passejant pels jardins i si creus que Barcelona no pot perdre aquest festival, pots ajudar-nos signant aquesta petició i compartint el nostre missatge”.