Dimarts vinent engegarà el Festival Jardins de Pedralbes, que en aquesta desena edició ha de complir un nou plec de condicions establert per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant un concurs. La promotora que organitza el festival, Concert Studio, ja està en la recta final del muntatge i assegura que respectarà les noves condicions.

Un total de 700 persones munten aquests dies els escenaris, carpes i lavabos que acolliran els espectadors d’aquest certamen. Martín Pérez, director del Festival Jardins de Pedralbes, ha dit a betevé que encara amb molta il·lusió l’inici del festival i que s’han adaptat als criteris imposats intentant que això no n’afecti la qualitat.

Els artistes ja saben que hauran de respectar l’horari estrictament,” apunta Pérez, que afegeix que hi ha unes “zones enjardinades que han quedat bloquejades i que no es poden ocupar”. Pérez afegeix que també es respecta la flora i la fauna, com afirma que ja es feia en edicions anteriors. Pel que fa a les restriccions d’aforament i horaris, assegura que han mirat d’adaptar-s’hi sense que això impliqui una rebaixa dels seus estàndards de qualitat.

Els detalls tècnics i la distribució s’aborden enguany en una comissió que aplega la Generalitat de Catalunya (nova propietària dels jardins i el palau de Pedralbes), l’Ajuntament de Barcelona i la promotora. L’Associació de Veïns de la Zona Universitària demana formar-ne part, però de moment no hi és.

Els veïns de Zona Universitària denuncien que s’incompleix el plec de condicions

L’Associació de Veïns de la Zona Universitària ha lliurat un escrit a l’Ajuntament i a la Generalitat en què denuncien que hi ha diverses zones que no es poden ocupar —segons el plec de condicions— i on, en canvi, s’hi poden veure carpes i altres elements que no hi haurien de ser. Josep Maria Guillumet, president d’aquesta entitat, ha explicat a betevé que hi ha un escenari secundari en una zona suposadament lliure i afirma que són fins a set els elements ubicats en espais on no hi haurien de ser.

També lamenta que els lavabos estiguin escampats per tot el parc i que acabin fent-se servir per a altres usos. En resposta a això, el director del Festival Jardins de Pedralbes ha explicat a betevé que els lavabos es posen lluny de l’escenari per una qüestió de privacitat i que el Village respecta els criteris establerts, però que el van millorant cada any perquè els 10 restauradors puguin oferir menjar per a celíacs, vegans, etc.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona expliquen a betevé que, un cop enllestit el muntatge, la comissió encarregada el revisarà per comprovar que tot es faci seguint els criteris estipulats en les bases del concurs.

Un cartell amb 34 artistes de primera línia

Del 7 de juny al 24 de juliol passaran per l’escenari del Festival Jardins Pedralbes un total de 34 artistes. Amb noms destacadíssims com Simply Red, Patti Smith, James Blunt, Andrés Calamaro, Tom Jones, Beach Boys o Jorge Drexler. Segons Pérez “qualsevol dels artistes que actuen al Festival Jardins Pedralbes serien caps de cartell de qualsevol altre festival”.