La comparsa andreuenca va ser convidada per participar en una festa popular de Sarriguren

i, segons recull la publicació, va crear sorpresa i estupor entre els veïns que hi van assistir. Els veïns, segons la mateixa font, demanaran explicacions a l’alcalde.

Per altra banda, el portaveu de la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, Maurici Arias, ha confirmat a betevé que van participar en un intercanvi amb la colla de Sarriguren, que els va convidar. Remarca també que la celebració es va produir amb total normalitat i que “van tenir una rebuda magnífica”. Asseguren que fa 35 anys que mostren les seves figures arreu i que mai no han tingut cap problema. De fet, Arias apunta que es tracta més d’una “falsa polèmica” que podria cercar conflicte entre els partits de l’Ajuntament del municipi navarrès.

Des de l’entitat gegantera ja han enviat un comunicat a la colla que els va convidar per si fos necessari fer algun escrit conjunt per explicar la seva participació en l’acte.

Maurici Arias desmenteix que hi hagi cap denuncia oficial contra la colla gegantera i fins i tot apunta que tot pot ser fruit d’una confusió. A la celebració també hi va participar un grup teatral que presentava un espectacle de pirotècnia, música i teatre. Aquesta performance culminava amb la crema “d’un element semblant al que podria ser una monja”, indica Arias. Aquesta representació podria haver ferit alguna sensibilitat.

Escolta aquí l’entrevista completa a Maurici Arias, portaveu de la comparsa andreuenca, a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm: