Un dels motius que allunya el públic més jove de les galeries d'art és el preu de les obres. Per rebatre el prejudici que tot l'art és car aquesta exposició ha seleccionat obres sobre paper, un suport artístic més econòmic. Fotografies, dibuixos, aquarel·les i obra gràfica configuren la mostra que fins al 17 de maig es podrà veure a les galeries dels carrers del Consell de Cent i de la Palla. GABRIEL PINÓS, organitzador "El suport del paper és més econòmic que altres formats. Llavors aquest projecte té entre d'altres objectius, apropar-nos al públic jove i que torni a entrar a les galeries." HÈCTOR ALBERICIO, galeria Art Petritxol "És l'espontaneïtat, és com e comença, és el teu traç, la teva ànima al cap i a la fi." La mostra conté més de 500 obres d'autors com Picasso, Miró, Dalí o Fortuny amb preus i formats molt diversos, que oscil·len entre els 100 i els 90.000 euros. MARIA ROSA FURRIOL, galeria Eude "Els joves van més cap a la part aquesta del llibre. És més fàcil per una qüestió de diners i llavors tens tots els fotogravats que estan aquí penjats, els tens inclosos dins el llibre." Per fer encara més atractiva la proposta, els visitants que passin per les 20 galeries participaran en el sorteig d'un xec de 3.000 euros per adquirir obres d'art. Tot i que aquesta és la primera edició a Barcelona, la intenció és que es pugui consolidar, com ja passa en altres ciutats europees.

Amb el nom “El paper de l’art”, 20 antiquaris i galeries dels carrers del Consell de Cent i de la Palla, i també algunes del barri de Gràcia, s’han unit per celebrar per primer cop una macroexposició col·lectiva adreçada al públic jove. Totes les obres exposades tenen un denominador comú, el paper, ja que és un dels suports més econòmics per representar les obres d’art.

Amb aquesta proposta es vol donar l’oportunitat de conèixer els 20 punts d’exposició i també les més de 500 obres d’art, que van des del segle XVI fins a l’actualitat. Entre les obres que s’hi exposen, en destaquen les d’artistes com Marià Fortuny, Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies i Ramon Casas, entre d’altres.

A més, els visitants podran adquirir gratuïtament a qualsevol dels espais els passaports de la macroexposició. Aquests passaports, a banda de reunir la informació bàsica de totes les exposicions, serveixen per anar-los segellant a cadascun dels 20 espais i poder participar, així, en el sorteig d’un premi de 3.000 euros per adquirir obres d’art.