A banda dels tres primers premiats, el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas també ha reconegut la soprano francesa Anaïs Constans, que ha quedat quarta; el contratenor sud-coreà Jungkwon Jang, cinquè, i el baríton Andrew Manea, dels Estats Units, que ha aconseguit la sisena posició. Entre totes les categories premiades, inclosos els premis especials, es repartiran fins a 108.000 euros, set guardons en forma de contracte i 14 bosses d’estudi.

Aquesta ha estat l’edició més internacional del concurs, amb 515 participants procedents de 60 països diferents, entre els quals destaquen Corea, amb 165 cantants; Rússia, amb 38; la Xina, amb 37, i Espanya, amb 31. Enguany també hi ha hagut la incorporació del Gran Teatre del Liceu com a membre de la Fundació Privada Francesc Viñas, en un primer pas per a la creació del programa de joves que està preparant l’entitat barcelonina.

En aquesta edició, l’organització s’ha proposat fer una pas més enllà en l’objectiu de donar “abast internacional” al concurs. Amb aquesta intenció, ha emès en directe per internet les proves del concert final al Liceu, que han tingut lloc aquest divendres, 19 de gener. Al canal de YouTube del Liceu també es podrà seguir en directe per ‘streaming’ el concert final d’aquest diumenge, 22 de gener, a partir de les 18 h de la tarda.