(ACN)- L’arxiu de la revista ‘Rockdelux’, format per més de 4.000 exemplars, llibres, discos i fotografies, ja és a l’abast de tothom. Després de dir adeu a l’edició en paper, el 2020, la capçalera musical en va fer donació a l’Ajuntament de Barcelona, que l’ha ubicat a la Biblioteca Vapor Vell de Sants, especialitzada en músiques urbanes. Això vol dir que tant a la biblioteca com a través del servei compartit de consulta i préstec interbibliotecari, qualsevol persona pot accedir a un arxiu històric que ha passat a ser de domini públic.

Un tast del fons fotogràfic en una exposició

La biblioteca acaba d’inaugurar una exposició per lluir la part fotogràfica del fons, i el seu director, Julian Figueres, diu que la donació és “una benedicció” per al seu projecte d’especialització. “Els arxius de Rockdelux (1986-2019)” mostren impressions en mitjà i gran format que pengen del sostre d’una de les sales d’estudi i consulta de la biblioteca, precisament la que també acull part de l’arxiu llegat i del fons propi de l’equipament dedicat a les músiques modernes.

Prestatges amb el fons de músiques urbanes de la Biblioteca Vapor Vell

Una “benedicció” per a la Bibilioteca Vapor Vell

El director de la biblioteca admet que “és molt difícil per a una biblioteca aconseguir de cop i volta 4.000 documents” específics de la matèria en què s’especialitza aquest centre. “Són uns fons especialíssims per a nosaltres: milers d’exemplars de revistes nacionals i estatals des dels anys 70, més de 1.500 llibres d’assaigs musicals, biografies de bandes i recopilacions, DVD i CD i l’arxiu fotogràfic“, llistava emocionat.

La donació és una contribució “excepcional” per a una biblioteca pública, que l’han rebuda com una “benedicció” i un autèntic impuls a la seva àrea d’especialització.

El maig del 2020 ‘Rockdelux’, una de les revistes més emblemàtiques del periodisme musical estatal, amb seu a Barcelona, 35 anys de trajectòria i 394 números publicats, va haver de deixar de publicar-se en paper i reorientar-se al nou format digital actual.