Els acaben d'explicar un conte en un espai gens habitual. L'objectiu final del festival Flic és que els nens agafin el gust a la lectura i, per això, qualsevol racó és vàlid. El Flic és un festival de literatura, però totes les arts hi són convidades. Durant tres mesos, activitats relacionades amb el món artístic han recorregut diversos municipis de Catalunya, Madrid i Galícia. Des de l'organització, asseguren que en aquesta segona edició han fet més activitats ,i per això, el balanç final és positiu. I per acabar, aquestes titelles han protagonitzat l'acte de cloenda. Aquests animals estan basats en un dels llibres de la il·lustradora txeca Kveta Pacovska a qui s'ha homenatjat durant tot el festival.

L’objectiu del Flic és difondre la literatura per a infants i joves d’entre 0 i 18 anys i fomentar la lectura en aquestes edats. També se centra en les indústries culturals dels territoris de parla catalana.

El festival no es limita als llibres, també experimenta la relació entre la literatura i altres arts. Per això, el Flic va començar el desembre de 2011 amb un espectacle de circ de la companyia sueca Celso y Frana. També s’hi ha afegit la companyia de dansa Mar Gómez amb ‘Perdiendo el tiempo’, una fusió de dansa, circ, poesia, gest i humor que s’ha pogut veure al Mercat de les Flors. Per al festival s’ha interpretat una cantata de Roser Ros i Glòria Garcés, ‘Moguda a la llibroteca’.

Durant el Flic, la literatura infantil i juvenil ha sortit de les prestatgeries i ha pujat als taxis. L’Institut Metropolità del Taxi s’ha adherit al festival oferint revistes als usuaris.

L’edició d’enguany ha homentjat la il·lustradora txeca Kveta Pacovska. Treballa en la creació d’àlbums il·lustrats tàctils i tridimensionals.