L'arribada de la Filmoteca ha alterat poc l'activitat comercial de la plaça de Salvador Seguí. Continuen oberts els establiments que ja hi havia abans de la inauguració de l'espai i són pocs els que hi han obert en el darrer any. Un n'és aquest. Ho va fer fa un any i mig. Els primers sis mesos no hi havia gaire feina però, ara, amb el moviment de públic els dies que hi ha sessió, el propietari assegura que tampoc no ha guanyat gaires clients. MANUEL BENITO, propietari del bar Candela Raval "El público viene a la Filmoteca y se queda muy poco por el barrio. Un cafetito, un cortado, como mucho, una coca-cola. No es un público como el del teatro que sale a cenar..." El Pablo fa 10 anys que té un bar de copes just davant d'una de les portes de la Filmoteca i divendres hi va obrir, al costat, una cafeteria. PABLO ANTICO propietari des bars Sifó i Ofis La gente llega como en paquete cerrado, vienen y se van. Alguna mesa nos cae, para la cantidad de gente que viene sale pitando. No sé, por miedo, por desconocimiento..." Durant el dia, però hi ha més activitat. A l'edifici de la Filmoteca hi treballen 135 persones i a tocar es troba també la seu del sindicat UGT. ROGER COSTA, treballador de la Filmoteca "Si els que van planificar la construcció de la Filmoteca es pensaven que transformarien el barri es van equivocar, suposo que fa molt el moment econòmic que vivien." El context actual no ajuda a obrir nous negocis, però als voltants tampoc no hi ha locals buits i hi funciona el comerç de sempre.
Els comerciants dels establiments de restauració asseguren que durant la nit l’activitat no ha canviat. Els espectadors de la Filmoteca sovint marxen sense prendre res i per això, no ha crescut gens l’oferta. Durant el dia, però, sí que hi ha més activitat. A l’edifici de la Filmoteca hi treballen 135 persones i a tocar es troba també la seu del sindicat UGT. Potser per aquest motiu, els locals que han obert són cafeteries. Una és la Candela Raval, que va marxar de la plaça de la Gardunya per una expropiació i es va traslladar a aquest nou espai. Després d’un any i mig a la plaça, han vist créixer lleugerament l’activitat amb la inauguració de la Filmoteca.
L’altre espai que ha obert és el bar Ofis, que ho va fer divendres passat. Un dels seus propietaris, Pablo Antico, ho és també del bar nocturn del costat: el bar Sifó, que fa 10 anys que és al barri.
Per celebrar el primer aniversari del trasllat, la Filmoteca ha ofert la tarda d’aquest dimecres una sessió gratuïta titulada Un Any al Raval i Molts Segles d’Història, amb la projecció de la pel·lícula ‘Les aventures extraordinaires d’Adèle Blanc-Sec/Adèle y el misterio de la momia’, de Luc Besson. El film està protagonitzat per Louise Bourgoin, Mathieu Amalric i Gilles Lellouche, i narra la història del viatge de la periodista Adèle Blanc-Sec a Egipte el 1912, per enfrontar-se a un grup de mòmies. Es tracta d’un film basat en el personatge del còmic del dibuixant francès Jacques Tardi.
La sessió s’ha complementat amb una taula rodona sobre la recerca arqueològica que s’ha dut a terme els darrers anys al barri del Raval. A més, el vestíbul de la Filmoteca acull uns plafons amb informació fotogràfica i textual sobre el treball arqueològic realitzat en el moment en què es va començar a perforar per fer els fonaments de la nova seu. Aquests plafons posen a l’abast dels veïns del barri i del públic en general la informació científica generada per la recerca arqueològica els darrers anys.
El nou emplaçament al Raval ha fet que el nombre d’espectadors de la Filmoteca hagi augmentat més d’un 75% en només un any. El perfil de l’espectador és ara més jove, ja que la mitjana d’edat ha baixat entre 10 i 15 anys.