Després del Primavera Sound i el Sónar, el Piknik Electronic arriba a Barcelona. Un festival que pretén unir en un mateix espai, els Jardins de Joan Brossa, dos conceptes: l'oci familiar i la música electrònica. Per això no ha estat estrany veure, enmig de les sessions de discjòqueis, cotxets... o pares acompanyats del seus fills. CLARA MONTORIOL "Conocen la música. A mí me mola la música electrónica y a ellos jugar. Es un poco abrir la mente a todo." SANDRA BERMÚDEZ "Me parece una buena opción para que los niños estén con los padres y puedan interactuar y es una manera de que les guste la música." El Piknik Electronic arriba a Barcelona avalat per 10 anys d'experiència a Mont-real, el Canadà. Allà l'última edició va reunir 90.000 espectadors. Fins a mitja tarda més de 3.000 persones han passat pel recinte de Montjuïc. Al migdia han estat bàsicament famílies que han aprofitat per fer un pínic als jardins de Joan Brossa, gaudir dels matalassos inflables o començar a conèixer el món de la música moderna. JORDI VENTURA, director del Festival Piknik Electronik Barcelona "La idea és aquesta bàsicament. Tu vens de pícnic, portes el teu menjar i després pots gaudir de la música i també hi ha activitats per a nens i passar una diada agradable aquí a la muntanya de Montjuïc." Cap al tard, el públic ha estat bàsicament juvenil, amb presència de molts turistes. El festival vol fer-se un nom entre l'oferta d'estiu de la ciutat i per això aquest juliol se celebren quatre sessions del certamen i al setembre tres més, l'última coincidirà amb les Festes de la Mercè.

El Festival Piknic Electronik Barcelona, un projecte que ja està en funcionament en ciutats com Mont-real o Berlín, aterra per primer vegada a Barcelona.

Segons els directors de l’esdeveniment, Jordi Ventura i Loïoc Le Joliff, l’esperit del festival és que “totes les persones puguin gaudir d’una proposta diferent de diumenge en el marc de la naturalesa”, però ben a prop de la ciutat.

Per complir amb aquesta filosofia s’han creat sessions dobles, així com espais diferenciats per a nens i adults. A més de les zones habilitades per fer picnic i els espais de música, hi ha tallers de reciclatge, cursos de monopatí o hip-hop i s’han instal·lat inflables per als més petits de la casa.

El DJ Paul Loraine, James Holden i Fairmont són els encarregats de donar el tret de sortida al nou festival de música electrònica. Durant les set sessions programades els diumenges de juliol i setembre pujaran a l’escenari altres artistes com Pablo Bolívar o Ernesto Ferreyra.  De fet, l’última sessió de setmbre coincidirà amb les Festes de la Mercè.

El preu per accedir al festival és aproximadament de 10 euros, excepte per als menors de 12 anys, que hi tenen entrada gratuïta. Les portes del Piknic Barcelona estaran obertes des de les 13 h fins a les 22.30 h de la nit.