ANA MATA, cuinera i pastissera a Cookiteca "Som a la Cookiteca Sarrià. Estem ara mateix fent els casals d'estiu. Són casals de cuina, els nens vénen i entre tots preparem l'esmorzar, planifiquem el menú del dia, planifiquem la compra i després sortim al carrer, comprem, fem tota la preparació dels ingredients, preparem el dinar, les postres... Bé, aquí teniu els nens enfeinats, fent sushi. Per a alguns d'ells és la primera vegada." MARÍA SÁNCHEZ, alumna "Hem comprat arròs, unes algues per enrotllar-lo i salmó, tonyina i pastanagues." DANTE REGETTI, alumne "He hecho tiras de pepino, y después puse el arroz en la alga y he puesto salmón y atún." INÉS DÍAZ, alumna "Ara per grups cadascú pela i talla la verdura que li ha tocat i després fem el sushi. Posem l'alga aquí damunt i li fiquem arrós i després ho xafem i fiquem tot el que vulguem per aquí i després ho enrotllem amb això i llavors amb això s'enganxa i ja està fet." ANA MATA, cuinera i pastissera a Cookiteca "Moltes vegades també entre ells s'ajuden a provar coses noves que no havien provat i si veuen que els altres nens són valents i proven una cosa que ells no han provat abans es diuen: 'jo també puc provar-ho', veuen que no passa res, és com... se'ls amplia la ment, oi? Ells són nens, són molt creatius, tenen molta imaginació, tenen molta energia, potser de vegades els que els limitem una mica són els adults, oi? Aprenen a cuinar i menjar bé, que al cap i a la fi potser és el més important, que mengin bé, que mengin sa."