Entre els 115.500 visitants (46.500 als escenaris diürns i 69.000 en els de la nit), s’hi manté la presència majoritària del públic internacional, amb un 53 % del total, principalment de procedència britànica, tot i que enguany s’ha notat un increment dels espectadors dels Estats Units.

En l’apartat musical, el festival ha presentat un total de 130 actuacions, amb un ampli espectre sonor, des de la música més experimental fins a la més ballable. Fins i tot van fer una parada a les formes més recents del simfonisme clàssic, en què l’OBC va interpretar l’obra minimalista ‘Become ocean’. James Rhodes va ser l’encarregat de donar el tret de sortida dijous amb un concert en què va demostrar el seu talent al piano. La segona nit del festival va ser el torn de Jean-Michel Jarre, amb l’estrena mundial del seu nou espectacle.

En aquesta edició els organitzadors han destacat especialment el gran contingut crític que han aportat els artistes que han pujat a l’escenari del festival, parlant de temes com el canvi climàtic, la política fronterera o la vigilància de barri. La nota trista ha estat la mort de Tenor Fly, component del combo Congo Naty, que va morir a Londres un dia abans que aquesta formació actués ahir al Sónar. Malgrat tot, la banda va sortir a l’escenari i li va dedicar l’espectacle.

Com a novetat, el Sónar segueix amb la seva expansió internacional i incorpora Istanbul i Hong Kong com a noves seus. Els organitzadors ja tenen previstes vuit cites el pròxim any a Europa, Àsia i l’Amèrica Llatina. La propera serà del 16 al 18 de febrer de 2017 a Reykjavík.

Aprofitant el tancament d’aquesta edició, el Sónar ja ha anunciat les dates del festival de 2017 a Barcelona, que serà els dies 15, 16 i 17 de juny. La setmana vinent, el 22 de juny, es posaran a la venda 500 abonaments per als tres dies a un preu especial de 115 euros.