La 19a edició del Festival de Cultura Raval(s) comença a fer xup-xup. Aquest dijous, 28 d’octubre, l’organització ha presentat les propostes que es duran a terme del 3 al 7 de novembre a diversos espais del Raval, i és que enguany la mostra recupera la presencialitat.

El festival, fet per la gent del barri, oferirà més d’una vintena d’activitats gratuïtes fruit del treball comunitari de més de 80 entitats, col·lectius, associacions, centres educatius i veïnat del barri. Entre les propostes programades s’hi inclouen actuacions musicals, xerrades, itineraris, teatre fòrum, tallers, una fira d’intercanvi i intervencions artístiques, entre d’altres.

Festival Ravals

El canvi climàtic, protagonista per segon any consecutiu

La lluita contra el canvi climàtic a escala local centrarà, per segon any consecutiu, la programació del festival. L’objectiu és, segons assegura l’organització, contribuir a construir un barri més sostenible. De fet, la intenció és fer un barri més sostenible i proper “no només des de la vessant mediambiental sinó també posant al centre les persones, en tota la seva diversitat”.

En aquesta edició també hi ha participat l’Aula Ambiental del Raval. El seu paper ha estat el d’assessorar i formar les entitats per —per exemple— minimitzar l’impacte acústic o de residus i ajudar en l’eficiència energètica del festival.

El grup Trikka Masala, la cirereta de la presentació

El grup Trikka Masala, que actuarà en aquesta edició del festival, ha estat la cirereta del pastís de l’acte de presentació del Festival de Cultura Raval(s). Aquesta banda musical és “un clar reflex de la diversitat del Raval i una barreja procedències”. Cada component del grup fa una aportació musical diferent des del rap fins a la música clàssica, o la tradicional catalana.