Una de les novetats de la setzena edició del Mas i Mas Festival és el programa Global Music Foundation Barcelona, que té la seu principal al Jamboree fins al 7 d’agost. És el primer cop que aquesta entitat, creada l’any 2004, organitza una trobada a Barcelona. El programa inclou concerts, seminaris, tallers i jam sessions i aplega músics, professors i afeccionats al jazz.

Els tallers i seminaris tenen lloc a la tarda al Taller de Músics. Però n’hi ha també matinals de taitxí al Club Natació Atlètic-Barceloneta. Pot semblar una excentricitat, però el director de la fundació explica que el taitxí ajuda a coordinar ment i cos, cosa imprescindible en un músic. El programa de la trobada el completen les jam sessions amb alumnes. N’hi ha a la sala Tarantos a partir de les 23 h i a la plaça Reial a quarts de set de la tarda, aquestes gratuïtes.

Global Music Foundation és una fundació sense ànim de lucre que promou cada any seminaris, tallers i cursos d’estiu a tot el món. L’objectiu és crear una comunitat d’artistes i afeccionats al jazz,  trencant la tradicional barrera entre músic i espectador.

Global Music Foundation al Jamboree

Al Jamboree tenen lloc els concerts dels professors del programa. El concert inaugural ha consistit en breus sets liderats per alguns dels músics que impartiran tallers i seminaris. Han pujat a l’escenari, entre d’altres, la cantant britànica Nel Begley; el bateria Francesco Petreni; el pianista nord-americà Bruce Barth; els saxofonistes valencians Perico Sambeat i Jesús Santandreu, i el bateria irlandès Stephen Keogh, codirector de la fundació.