Exposició Palau Robert

(ACN) El Palau Robert acull des d’aquest dijous, 8 de setembre, i fins al 20 de novembre “PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d’expressió”, una exposició amb motiu del centenari de l’entitat. La mostra és un reconeixement a tots els que han format part de l’entitat al llarg d’un segle i vol donar testimoni de les fites, les publicacions i les col·laboracions més destacades que constitueixen el seu llegat de passat i de present.

El PEN Català va néixer a Barcelona el 1922 gràcies a Pompeu Fabra amb l’ambició de poder donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes i de poder dialogar amb cultures i literatures del món.

Un recorregut pels capítols més importants de l’entitat

Comissariada per l’assagista, crític d’art i gestor cultural Manuel Guerrero Brullet, l’exposició “PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d’expressió” fa memòria dels 100 anys d’història de l’entitat des que es va fundar, l’any 1922. Traça un recorregut per alguns dels capítols més importants de la història i les activitats de l’entitat i documenta l’estreta relació que el PEN Català ha mantingut històricament amb el PEN Internacional.

Exposició Palau Robert PEN Català

El PEN Català va néixer com a resposta a una crida del PEN Internacional amb una ambició literària universal, d’èxit i de continuïtat durant més de 100 anys, però també és una història d’exilis, de resistències i de reconstrucció cultural col·lectiva, de solidaritat i de lluita per la llengua i per la llibertat d’expressió a Catalunya i als Països Catalans.