Foto: ACN

(ACN) El procés obert per cobrir la plaça de directiu de Conservació i Recerca del Museu d’Art Contemporani de Barcelona s’ha resolt amb l’elecció de María Berríos (Santiago de Xile, 1978). La futura directiva del museu ha obtingut la millor valoració del concurs internacional per proveir la plaça. En dependència de la directora i en concordança amb les línies discursives i de recerca del museu, tindrà com a missió acompanyar i elaborar conjuntament i de manera transversal amb l’equip del museu els continguts d’Exposicions, Programes Públics, Educació, Col·lecció, Publicacions, Arxiu i Biblioteca. Per a la plaça de director de Conservació i Recerca del MACBA s’han presentat un total de 38 candidatures, vuit homes i 30 dones.

20 anys d’experiència en el món de l’art

La comissió de valoració destaca de Berríos “la seva experiència professional global en el món de l’art des de fa més de 20 anys i la solvència de la seva formació acadèmica, així com la versatilitat del seu perfil professional, com a comissària d’exposicions, editora, educadora i participant en projectes de recerca i de col·laboració artística”.

Llicenciada en Sociologia i màster en Estudis Culturals Llatinoamericans per la Universitat de Xile, també va realitzar estudis de doctorat en Sociologia a la Universitat Goldsmiths de Londres. El seu treball com a investigadora, curadora i membre de col·lectius artístics explora temes que travessen l’art, l’arquitectura, la cultura i la política, amb un interès especial en experiments col·lectius de solidaritat cultural als països del Sud —particularment a l’Amèrica Llatina— i els seus formats expositius a les dècades del 1960 i 1970.