El centre Ideal Barcelona serà l’escenari de l’estrena mundial d’una gran exposició immersiva de l’artista Salvador Dalí, a partir del 20 de setembre. La proposta planteja al visitant entrar de ple en l’univers poètic i oníric del pintor. Hi haurà projeccions de gran format, instal·lacions interactives, hologrames de 90 minuts de durada, realitat virtual i intel·ligència artificial. L’exposició “Dalí cibernètic” recorrerà les obres més destacades del principal representant del surrealisme, però vistes des d’una altra perspectiva.

L’exposició planteja viure un viatge per la ment de l’artista i “permet descobrir com la genialitat de la seva obra és el resultat d’un pensament obert, ambiciós, provocador i també científic”, segons els organitzadors.

Els visitants entraran de forma col·lectiva en el metavers de Dalí durant 15 minuts

“Dalí cibernètic” permetrà, per primera vegada en la història, “que els visitants entrin al metavers de forma col·lectiva”. L’experiència de realitat virtual oferirà als visitants passar 15 minuts a l’univers digital de Dalí que s’ha batejat amb el nom de metavers dalinià.

Cada visitant podrà personalitzar un avatar digital per passejar físicament i de forma col·lectiva amb els seus acompanyants a través d’un espai virtual on les obres més reconegudes de Dalí prendran vida i el públic viatjarà per quatre dels entorns dalinians per excel·lència: el mar, el cel, el desert i el buit.

Dalí ja tenia un lligam amb la tecnologia que el va portar a treballar amb els primers ordinadors del mercat. Segons els organitzadors de l’exposició, l’artista “analitzava l’art i deia que li resultava anacrònic. Fins i tot va preveure que aquest seria substituït per formes més fecundes, encara impossibles d’imaginar, completament fora del límit de les belles arts i absolutament d’acord amb la nostra època”.

expo dalí

Hi haurà gira internacional de la mostra que s’allargarà durant quatre anys

“Dalí cibernètic” serà una mostra de gran format coproduïda de forma internacional per Layer of Reality i Exhibition Hub. L’exposició farà una gira durant els pròxims quatre anys per més de 30 ciutats, com ara Londres, Brussel·les, Zuric, Budapest, Munic, Torino, Roma, Colònia, París, Bristol, Dublín, Manchester, Anveres, València i Bilbao. A banda, també s’està treballant perquè pugui exhibir-se per Amèrica i Àsia-Pacífic. Les entrades per veure l’exposició a Barcelona ja s’han posat a la venda en el web d’Ideal.