Aquest 8 de desembre ha finalitzat la Festa Major de Sant Andreu i amb un castell de focs artificials des de la plaça d’Orfila ha posat punt final al calendari festiu del 2022 als barris. Ara toca posar la mirada en el 2023 i treure les agendes per començar a organitzar-se. betevé ha pogut confirmar les primeres dates de les festes majors a Barcelona del 2023, concretament, les del primer trimestre.

El tret de sortida, des de Sant Antoni

La Festa Major de Sant Antoni és la primera del calendari, ja que se celebra tradicionalment a mitjans de gener, per Sant Antoni Abat (17 de gener). Per al 2023 les dates ja estan confirmades: se celebrarà del 13 al 22 de gener. La comissió de la festa major anuncia que s’organitzarà una gran varietat d’activitats amb música, teatre, jocs, esports, tradició i cultura popular, entre d’altres. No hi faltaran els Tres Tombs de Sant Antoni.

Les Festes de Santa Eulàlia, al febrer

Les Festes de Sant Eulàlia, conegudes com la festa major d’hivern, se celebren a mitjans de febrer, coincidint amb Santa Eulàlia. Aquestes festes les organitza l’Ajuntament de Barcelona i el 2023 se celebraran del 10 al 12 de febrer. Com cada any, el seu escenari principal serà la plaça de Sant Jaume, tot i que també es realitzaran activitats en altres punts de la ciutat.

Les colles castelleres a Sant Jaume per celebrar Santa Eulàlia 2022, després de la pandèmia

Al març: Festes de Sant Josep Oriol

El cap de setmana més proper al 23 de març, dia de Sant Josep Oriol, se celebren les festes del seu patró. Enguany, concretament del 18 al 26 de març. També coneguda com la Festa Major del Barri del Pi, està organitzada per l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.