L'Espai Català-Roca ha passat al llarg d'aquest quart de segle per tres espais diferents des dels seus inicis al carrer de Calàbria, fins allà on és ara, als baixos de les Arenes, passant per la Casa Golferichs, on més anys ha estat. No és per casualitat que hagi estat aquest l'escenari triat per fer aquesta exposició, que aplega obra dels grans de la fotografia a casa nostra, tal com ens explica Cati Sánchez, directora de la Casa Golferichs. "Hi ha els grans mestres com Francesc Català-Roca, Leopoldo Pomés Miserachs, Joan Colomo o la Colita." Tots ells copsant una realitat a peu de carrer, plena d'escenes quotidianes. Un tipus de fotografia de la qual Català Roca va ser precursor. "Ell va obrir la mirada documental de la fotografia i va interpretar la realitat a través de representar-la amb subjectivitat i amb una mirada crítica." I això és el que es veu en moltes de les instantànies d'aquesta exposició, per celebrar que fa 25 anys que va engegar a Barcelona l'Espai Català-Roca amb un propòsit molt clar, acostar la fotografia als ciutadans.
L’espai Català-Roca ha passat al llarg d’aquest quart de segle per tres emplaçaments diferents: des dels seus inicis al carrer de Calàbria, fins on és actualment, als baixos de les Arenes, passant per la Casa Golferichs, on més anys ha estat. Per tant, no és casualitat que sigui aquest l’escenari triat per fer l’exposició, que aplega obra dels grans de la fotografia, com el mateix Francesc Català-Roca, o Leopoldo Pomés, Miserachs, Joan Colomo o Colita.
Tots ells van ser fotògrafs que volien copsar la realitat a peu de carrer, plena d’escenes quotidianes, un tipus de fotografia de la qual Català-Roca va ser precursor. L’artista tenia l’objectiu d’obrir la mirada documental de la fotografia i interpretar la realitat amb subjectivitat i mirada crítica. I això és el que es veu en moltes de les instantànies d’aquesta exposició, per celebrar que fa 25 anys que va engegar a Barcelona l’espai Català-Roca amb un propòsit molt clar: acostar la fotografia als ciutadans.