Com en els anteriors Utopia Markets Photo i Utopia Markets Poesia, organitzats pel mateix col·lectiu, la idea és donar visibilitat a un sector i reivindicar el talent de la ciutat. Els il·lustradors amb estand venen directament al públic la seva obra, sense intermediaris, la qual cosa la fa més accessible.

Utopia Markets I·lustració tanca el cicle encetat al mes de març amb Utopia Markets Poesia i Utopia Markets Photo, celebrats al mateix espai amb molt bona acollida. Durant aquest cap de setmana es pot comprar obra de 64 il·lustradors, alguns dels quals consagrats: Javier Mariscal, Flavita Banana, Karin du Croo, Miguel Gallardo, Perico Pastor o Clàudia Vives-Fierro.

En molts casos, són els artistes personalment els que venen l’obra als seus estands. Paral·lelament, i amb la complicitat de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, s’han organitzat nombroses activitats durant els tres dies que dura el mercat (20, 21, 22): tallers, demostracions, projeccions, conferències i una instal·lació.