Museu Frederic Marès
Autor: Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès vol celebrar les festes de Nadal amb la ciutadania i obre les portes des del 24 de desembre fins al 8 de gener. Es pot visitar íntegrament de forma gratuïta: la col·lecció permanent, les temporals i el seu pessebre tradicional. Us en fem cinc cèntims.

Pessebre tradicional

Al pati del museu trobareu el pessebre tradicional, que enguany ha renovat les figures. Se n’han canviat 25 figures humanes i també les dels animals. Una de les novetats és que s’hi incorporen figures de contes tradicionals per atreure també els més petits, com la Caputxeta Vermella.

caputxeta vermella pessebre museu frederic marès

Exposició d’escultura de la col·lecció Bassat

L’exposició “Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat” mostra una trentena d’escultures de la col·lecció de Carmen i Lluís Bassat creades al llarg del segle XX per artistes com Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida i Josep Maria Subirachs. Davant d’aquestes escultures hi conflueixen altres obres que estan en diàleg amb les anteriors.

Itinerari 3D

El Museu Frederic Marès proposa, sota el títol “Que res es llenci ni es perdi per inútil”, un itinerari per les sales del Gabinet del Col·leccionista a través de diverses creacions en 3D inspirades en alguns objectes exposats. Els artistes i docents del projecte de recerca Matèria impresa, de la Facultat de Belles Arts de la UB, han establert un diàleg des d’una gran diversitat de poètiques a través de tecnologies d’impressió 3D.

Col·lecció permanent d’escultura

La col·lecció del Museu Frederic Marès concentra escultura hispànica, des de l’època antiga fins al segle XIX, en què predomina la talla policroma religiosa. L’escultor Frederic Marès també va donar una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s’exhibeix al seu estudi biblioteca.

Al Gabinet del Col·leccionista es mostren desenes de milers d’objectes que formen una gran col·lecció de l’escultor. Es tracta d’objectes que parlen de formes de vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX. S’hi poden trobar ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies, joguines, claus de pany, pots de farmàcia i reliquiaris.