Les rues i les disfresses ja són història després que durant la tarda d’aquest dimecres s’hagi celebrat el tradicional enterrament de la sardina, entre desfilades mortuòries i llàgrimes de cocodril. Imatges que s’han pogut veure a molts barris de la ciutat en aquest dimecres també conegut com de Cendra.

En el cas del Clot, per exemple, una rua mortuòria encapçalada per la Quaresma i la Sardina ha recorregut els carrers del barri fins a la Meridiana. Un cotxe de cavalls hi ha dut el taüt de la finada. La festa ha acabat amb la crema al rei Carnestoltes i una sardinada popular.

A la Barceloneta, s’han aplegat dones vestides de negre i els escolars del barri per vetllar primer i acomiadar-se després de la sardina com un repte al dejuni de carn que imposa la quaresma. Finalment han enterrat la sardina a la platja.

Arrenca la quaresma, la dona de les set cames

Les disfresses tornen a l’armari i arrenca la quaresma, simbolitzada per la figura d’una dona amb set cames, una per cadascuna de les setmanes que hi ha entre Dimecres de Cendra i Diumenge de Pasqua. Els més petits són cridats a arrencar una d’aquestes cames cada setmana.

Es tracta d’un període que tradicionalment havia estat de dejunis i contencions, però que també compta amb dolços tan apreciats com els bunyols.