El Palau Robert de Barcelona acull una exposició per commemorar els 180 anys d’història de l’emblemàtica botiga de moda d’alta costura Santa Eulàlia. La mostra ofereix un recorregut entre els anys 1930 i 1990 a través de gairebé 40 vestits i 20 barrets de diferents estils d’aquesta marca barcelonina, posant el focus en el món de l’alta costura del segle XX, quan Barcelona va viure la seva època daurada i es va establir com a líder en creació de moda.

L’exposició obrirà les portes al públic dimecres i es podrà visitar fins al 22 de gener. Els vestits exposats es distribuiran per l’espai a partir de les tipologies de carrer i dia, còctel, nit, posades de llarg i núvia.

Santa Eulàlia, referent històric de l’alta costura

A escassos 150 metres de la botiga Santa Eulàlia, ubicada a la part alta del passeig de Gràcia, es ret homenatge a un dels establiments més reconeguts de la ciutat. Fundat l’any 1843 al pla de la Boqueria, aquest negoci familiar és la segona botiga més antiga de tot el passeig de Gràcia i resisteix davant l’auge de la “fast fashion” o moda ràpida mentre conviu en un espai que té una gran presència de marques de moda de caràcter internacional.

Santa Eulàlia es va consolidar com un altaveu de les últimes tendències que apareixien al món de la moda i va ser la primera botiga a organitzar una desfilada de moda a Barcelona l’any 1926, en què va presentar una nova fórmula de presentació de tendències. Per això, s’ha proposat fer una mostra de la seva història per celebrar els anys de treball dedicat a la venda i la difusió de l’alta costura.