Els globus eren biodegradables i els han inflat amb heli. Abans d’enlairar-los, tots alhora, els participants al “mural mob” hi han escrit un desig personal sobre la llengua catalana. Tot ha estat enregistrat amb diverses càmeres, una d’elles aèria, i servirà per editar un vídeo i difondre’l a través de les xarxes socials.

El presentador de l’acte era l’actor Quim Masferrer, dels Teatre de Guerrilla. Des de dalt d’una grua i amb un micro sense fils, ell ha estat l’encarregat d’anar afinant la posició de molts dels participants al “mural mob” fins que, des de dalt, es pogués llegir realment “El català, llengua comuna”. Altres personalitats que han participat al “mural mob” han estat el secretari d’Immigració de CDC Àngel Colom, la diputada ecosocialista Dolors Camats, el comissionat d’Immigració de l’Ajuntament Miquel Esteve o el periodista Màrius Serra, que havia protagonitzat l’espot publicitari de la campanya.

La Plataforma per la Llengua també recollia desitjos per la llengua a través de Twitter mitjançant el hashtag #muralmobllengua.

La participació de persones immigrades ha servit per destacar el paper del català com a eina d’inclusió i de cohesió social. El concert final de la jornada a la mateixa plaça dels Àngels ha estat ideat pel Taller de Músics: poemes de Josep Carner musicats per Vicens Martín i Gemma Abrié i interpretats per cantants provinents del Sàhara, Sud-amèrica i altres països.