Des de fa 10 anys tots els integrants del grup veneçolà Luz Verde viuen a Barcelona. Al seu país són un grup molt famós però aquí, tot i haver publicat quatre discos, no ho són tant. Van decidir venir a la ciutat perquè no se sentien còmodes amb la situació política de Veneçuela. Buscaven un indret amb platja i amb activitat musical. EDUARDO BENATAR bateria de Luz Verde "Barcelona es una ciudad muy cultural en esa época un poco más de lo que es ahora y además es una ciudad de una escala muy pequeña nosotros venimos de una ciudad de 8 millones de personas así que para nosotros la escala de Barcelona es super agradable." A partir d'ara, però, potser seran més coneguts, perquè l'acadèmia llatina dels Grammy els ha nominat en la categoria de millor disc de rock llatí de l'any. EDUARDO BENATAR bateria de Luz Verde "Nosotros esperamos de esta nominación que ya de por sí es bastante, que sea una plataforma para dar a conocer más la banda, tanto aquí en Catalunya y en España como en todos los países de habla hispana." Fins al 20 de novembre, dia de l'entrega dels premis, no se sabrà si un grammy llatí viatja fins a Barcelona. Els Luz Verde són optimistes, però també són conscients que competeixen amb artistes molt reconeguts com Bunbury o Molotov.

Luz Verde es va formar a mitjans dels 90 a Veneçuela. Després de dos discos publicats al seu país tot el grup va decidir traslladar-se a Barcelona. Ja fa 10 anys que són aquí, i després de treure quatre discos més al mercat, gravats a la ciutat, han estat nominats als Grammy Llatins en la categoria de millor disc de rock de l’any per ‘El final del mundo vol.II: Nada es imposible’.

Els Luz Verde van decidir marxar del seu país per la situació política i van triar Barcelona per l’activitat musical que hi havia el 2004 i, també, per la platja. Esperen que amb la nominació als Grammy ara siguin més coneguts aquí. A Veneçuela ho són molt, i és per això que han pogut optar a guanyar aquest important premi musical.